Herfst Knutsel Ideetjes

25/10/2016

Als vraagouders zoeken naar een gastouder zijn er altijd verschillende dingen die zij belangrijk vinden
en die vervolgens ook voor een deel hun keuze bepaalt. Enkele van deze punten kunnen zijn: Gaan jullie veel naar buiten? Wordt er geknutseld? Worden er activiteiten aangeboden die de ontwikkeling van mijn kind stimuleert?
Met de volgende herfst knutselideetjes komen al deze dingen aan bod!

Trek de regenlaarsjes maar aan, we gaan op zoek naar blaadjes, kastanjes en eikeltjes. Heb je vooral veel kleine kindjes in de opvang en is het bos te ver weg, dan ga je gewoon een klein blokje om en zoeken jullie alleen maar blaadjes. Maak vervolgens een thematafel of plekje, waar alles neergelegd en uitgestald kan worden.

Blaadje verven en afdrukken

blaadje-verven

Laat de kinderen met ofwel hun vingers of een kwastje een blaadje verven en druk deze vervolgens af op een blaadje.

Herfstboom maken

stempelen-kurk-knutselenboom-verf-herfstknutselen-wattenstaafje

Teken, plak of verf een boomstam en laat de kinderen vervolgens met bijvoorbeeld kurken      stempelen. Een andere optie is om dit met een wattenstaafje te doen. Voel zelf aan of een kind dit al zou kunnen en of het vanwege het voorwerp niet te  gevaarlijk is.

Kaarshouder met herfstbladeren

kaarshouder-herfst-kindkaarsen-houderkaars-herfst

Pak gedroogde herfstbladeren, of als alternatief stukjes crêpe papier en plak deze op een glazen potje.

Spinnenweb maken met een kastanje

kastanje-knutsel-idee

Pak een kastanje en steek hier vervolgens een paar saté prikkers of stokjes in (sate prikker gaat makkelijker, stokjes zijn stomp en breken vaak af) Pak een stuk garen, maak deze dmv een klein knoopje vast om een prikker, dicht tegen de kastanje aan. Vervolgens ga je onder de volgende prikker door en over de daaropvolgende prikker heen. Ga zo door tot je een mooi web hebt. Je kunt ook afwisselen en meerdere kleuren gebruiken zoals op de foto.
Deze activiteit is voor de hele kleine kindjes wat moeilijk. Laat hun in dat geval bijvoorbeeld de kleur garen uitkiezen en probeer samen het web te maken.

Heb je zelf ook nog leuke knutsel ideeën voor deze herfst? Deel het met ons en laat een reactie achter of plaats een foto op onze Facebook Pagina!

 

  1. Lotje
    Okt 25, 2016

    Leuk hoor!

    Reply